Визначення динамічних параметрів елементів газотурбінних двигунів методом голографічної інтерферометрії в режимі реального часу - Ткач, М. Р.; Золотий, Ю. Г.; Довгань, Д. В.; Жук, І. Ю. (My University, 2011)
Розглянуто експериментальне визначення динамічних характеристик конструкційних елементів газотурбінних двигунів методом стробоголографічної віброметрії в режимі реального часу. Виключення впливу паразитних смуг інтерференції та відновлення форми коливань здійснюються за даними комп'ютерного фотометрування інтерферограм при зміні амплітуди вібронавантаження або скануванні стробувальним імпульсом фази механічних коливань. Запропонована методика дозволяє проводити оцифровування інтерферограм без прив'язки до нульової смуги та визначати спектр власних частот і форм коливань конструкції з використанням однієї опорної голограми.
Ткач, М. Р. Визначення динамічних параметрів елементів газотурбінних двигунів методом голографічної інтерферометрії в режимі реального часу / М. Р. Ткач, Ю. Г. Золотий, Д. В. Довгань та ін.// Вісн. НУК. – Миколаїв, 2011. – № 4. – Режим доступу : http://evn.nuos.edu.ua/article/view/24054/21592
Keywords: розшифровка голографічних інтерферограм; лопатка ГТД; стробоголографічна віброметрія; власні частоти та форми коливань