Проблема неуспішності у навчанні та методи її подолання - Кириченко С. В. (Чернігів: Чернігів. нац. технол. ун-т., 2018)
На сьогодні існує ряд навчально-корекційних та педагогічних засобів, спрямованих на подолання проблеми неуспішності в закладах вищої освіти. Важливими умовами успішного навчально-виховного процесу є інтелектуальна компетентність та професійність викладача, створення позитивного освітнього середовища, використання нових освітніх технологій, індивідуалізації навчання та застосування інтерактивних форм роботи на заняттях як засобу активізації мислення, пізнавальної діяльності та самостійності студентів. Все це допомагає майбутнім фахівцям адаптуватись до сучасних реалій, коли людина, щоб бути конкурентоспроможною та сучасною, має навчатися протягом усього життя.
Кириченко, С. В. Проблема неуспішності у навчанні та методи її подолання / С. В. Кириченко // Матеріали I міжнар. наук.-практ. конф. "Конкурентоспроможність вищої освіти України в умовах інформаційного суспільства". – Чернігів, 2018. – С. 449–450. – Режим доступу : https: // www.stu.en.ua (не має видавництва)
Keywords: неуспішність студентів; якість навчання; вища освіта; диференційований підхід; педагогічний засіб