Розробка удосконаленої конструкції втулки циліндру стаціонарного газового двигуна потужністю 560 кВт. Прототип - 6ГЧН25/34 - Чухрій, Дмитро Іванович (My University, 2023)
Пояснювальна записка до кваліфікаційної роботи на тему «Розробка удосконаленої конструкції втулки циліндру стаціонарного газового двигуна потужністю 560 кВт. Прототип - 6ГЧН25/34» складається із Вступу, 4 розділів, Висновку та 6 Додатків: 2–х специфікацій та 4-х листів креслень формату А4. В текстовій частині пояснювальної записки приведений опис конструкції газового двигуна-прототипу 6ГЧН25/34, розрахований робочий процес, тепловий баланс та динаміка проектованого двигуна. Для забезпечення високих ресурсних показників двигуна та надійності його роботи, зменшення питомих витрат палива та масла вдосконалена конструкція втулки робочого циліндру, яка порівняно із серійною втулкою циліндру має більшу жорсткість та краще охолоджується, а наявність маслозбірного кільця у верхній частині втулки циліндру зменшує кількість нагару на боковій поверхні головки поршня, що зменшує вірогідність появи детонації в циліндрах двигуна. На завершення в кваліфікаційній роботі розроблені заходи з охорони праці та навколишнього середовища, зроблено загальні висновки по виконаній роботі.
Чухрій, Д. І. Розробка удосконаленої конструкції втулки циліндру стаціонарного газового двигуна потужністю 560 кВт. Прототип - 6ГЧН25/34 : бакалаврська робота ; спец. 142 "Енергетичне машинобудування" / Д. І. Чухрій ; наук. кер. О. І. Грабовенко. – Первомайськ : ПННІ НУК, 2023. – 63 с.
Keywords: газовий двигун; робочий процес; втулка циліндру; маслозбірне кільце; детонація; охорона праці; 142 "Енергетичне машинобудування"; gas engine; working process; cylinder sleeve; oil collecting ring; detonation; labor protection