Особливості управління відходами під час пандемії COVID-19 - Маркіна, Людмила Миколаївна; Жолобенко, Наталія Юріївна; Ушкац, Світлана Юріївна; Markina, Liudmyla М.; Zholobenko, Natalya Yu.; Ushkats, Svitlana Yu. (My University, 2020)
Анотація. У статті розглянуто основні проблеми, які виникли у світовому секторі управління відходами під час пандемії COVID-19, що стосуються практик і процедур муніципального управління відходами, заходів безпеки й гігієни для працівників, вимоги до обробки відходів, загальних процедур, пов’язаних із карантином для сектора відходів. Досліджено фактори ризику при поводженні з небезпечними та потенційно небезпечними відходами під час пандемії COVID-2019. Розглянуто негативний вплив на світовий ринок вторсировини й наведено статистику накопичення твердих побутових відходів і поводження з ними в різних країнах під час епідемії COVID-2019.
Features of waste management during the COVID-19 pandemic
Маркіна, Л. М. Особливості управління відходами під час пандемії COVID-19 = Features of waste management during the COVID-19 pandemic / Л. М. Маркіна, Н. Ю. Жолобенко, С. Ю. Ушкац // Shipbuilding & Marine Infrastructure. – 2020. – № 1 (13). – С. 75–88.
Keywords: COVID-19; пандемія; управління відходами; засоби індивідуального захисту; змішані відходи; медичні відходи; тверді побутові відходи; COVID-19; pandemic; waste management; personal protective equipment; mixed waste; medical waste; solid household waste