Досвід безпосереднього застосування судами України Конвенції про захист прав та основних свобод людини - Дмитриченко, І. В. (My University, 2008)
На сучасному етапі розвитку України важливим є питання гармонізації українського законодавства, а також правозастосовчої практики зі стандартами Ради Європи в основі міжнародної діяльності якої є Конвенція про захист прав та основних свобод людини. Контролюючим механізмом Конвенції є Європейський Суд з прав людини. Рішення Європейського Суду розглядаються невід'ємною частиною Конвенції щодо практики застосування та тлумачення її положень.
Дмитриченко, І. В. Досвід безпосереднього застосування судами України Конвенції про захист прав та основних свобод людини / І. В. Дмитриченко // Український щорічник міжнародного права. – 2008. – С. 393–396.
Keywords: Конвенція про захист прав та основних свобод людини; міжнародний договір; Рада Європи; рішення Європейського Суду