Синтез законов управления САУ движительно-рулевым комплексом при горизонтальном прямолинейном движении подводного аппарата - Волянский, С. М.; Volianskyi, Serhii M. (My University, 2015)
Отримано узагальнену структурну схему синтезованої системи автоматичного керування рушiйно-кермового комплексу пiдводного апарата, яка враховує втрати гiдродинамiчного гальмiвного моменту баророзвантаженого гребного електродвигуна, а також частковi структурнi схеми, використанi для синтезу законiв управлiння рушiйно-кермового комплексу при горизонтальному прямолiнiйному русi пiдводного апарата. Проведено моделювання САК рушiйно-кермового комплексу пiдводного апарата iз синтезованими регуляторами.
Волянский, С. М. Синтез законов управления САУ движительно-рулевым комплексом при горизонтальном прямолинейном движении подводного аппарата = Synthesis of control laws of the CAS of powerhelm unit at horizontal rectilinear movement of underwater vehicle / С. М. Волянский // Зб. наук. пр. НУК. – Миколаїв : НУК, 2015. – № 2 (458). – С. 82–87.
Keywords: движительно-рулевой комплекс; подводный аппарат; закон управления; регулятор; рушiйно-кермовий комплекс; пiдводний апарат; закон управлiння; регулятор; powerhelm unit; underwater vehicle; control law; regulator