Дослідження електромагнітних процесів в силовій схемі резонансного перетворювача - Хоменко Богдан Анатолійович (НУК, 2024)
Магістерська робота присвячена дослідженню процесів в силовій схемі послідовнорезонансного перетворювача постійної напруги суднової системи електропостачання. Перетворювач призначений для живлення суднової радіоапаратури. Дослідження спрямоване на створення математичної моделі та отримання передатних функцій резонансного перетворювача в структурі систем автоматики. Також в роботі представлено результати модельних експериментів, що підтверджують правильність теоретичних досліджень. В першому розділі роботи представлено огляд методів розрахунку та використання методу накладання в теорії електроенергетики та перетворювальній техніки. В другому розділі викладено вдосконалення методу накладання, математична та динамічна моделі, результати імітаційного моделювання. В третьому розділі наведено математичну модель трьохмостового резонансного перетворювача. В четвертому розділі наведено розрахунки статичних характеристик послідовного резонансного перетворювача. Структура і обсяг магістерської роботи. Робота складається зі вступу, 4 розділів, висновків, списку використаних джерел і додатка. Об’єм роботи складає 93 сторінок, 26 ілюстрацій, 3 таблиць і 10 слайдів.
Study of electromagnetic processes in the power circuit of a resonant converter
Хоменко, Б. А. Дослідження електромагнітних процесів в силовій схемі резонансного перетворювача = Study of electromagnetic processes in the power circuit of a resonant converter : магістерська робота ; спец. 141 "Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка" / Б. А. Хоменко ; наук. кер. А. В. Обрубов. – Миколаїв : НУК, 2024. – 93 с.
Keywords: метод суперпозиції; статичні характеристики; резонансний перетворювач; 141 "Електроенергетика; електротехніка та електромеханіка"; superposition method; static characteristics; resonant converter