Дослідження та оцінка ефективності комплексу енергоощадних заходів для малоповерхової житлової забудови - Іващенко О. С.; Ivashchenko O. S. (My University, 2025)
Іващенко О. С. Дослідження та оцінка ефективності комплексу енергоощадних заходів для малоповерхової житлової забудови. Кваліфікаційна робота на здобуття кваліфікації магістр за спеціальністю 144 – «Теплоенергетика» (освітньо-професійна програма: «Енергетичний менеджмент»). Херсонський навчально-науковий інститут Національного університету кораблебудування імені адмірала Макарова, Херсон, 2025 р. В роботі проведено дослідження з метою підвищення ефективності енергоспоживання в житловому будинку шляхом проведення енергетичного обстеження будівлі та впровадження енергозберігаючих технологій. Проаналізовано інформацію щодо поточного стану будівлі та фактичних витрат енергоносіїв при експлуатації будівлі за останні 5 років, досліджено основні характеристики елементів огороджувальних конструкцій будівлі, проаналізовані дані щодо основних енергозберігаючих заходів (заміна старих вікон та дверей, підлоги, теплоізоляція будівлі, проведено експериментальні дослідження щодо виявлення фактичних тепловитрат, розроблено рекомендації щодо підвищення енергетичної ефективності експлуатації будівлі.
Research and Efficiency Assessment of Energy-Saving Measures Complex for Low-Rise Residential Buildings
Іващенко, О. С. Дослідження та оцінка ефективності комплексу енергоощадних заходів для малоповерхової житлової забудови = Research and Efficiency Assessment of Energy-Saving Measures Complex for Low-Rise Residential Buildings : магістерська робота ; спец. 144 "Теплоенергетика" / О. С. Іващенко ; наук. кер. В. С. Корнієнко. – Херсон : ХННІ НУК, 2025. – 91 с.
Keywords: енергоефективність; енергетичний аудит; огороджувальні конструкції; теплоізоляція; тепловтрати; енергоспоживання; енергетичний менеджмент; енергоносії; 144 "Теплоенергетика"; energy efficiency; energy audit; building envelope; thermal insulation; heat loss; energy consumption; energy management; energy resources