Проблемні питання рециклінгу відходів руйнації - Дрозд Оксана Володимирівна (My University, 2026)
Розглянуто актуальні науково-технічні та управлінські проблеми поводження з відходами руйнації, що утворилися внаслідок військових дій в Україні. Особливу увагу приділено специфіці південних регіонів, зокрема Херсонщини. Проаналізовано морфологічну неоднорідність відходів та технічні бар'єри на шляху їхнього масового використання у капітальному будівництві. Запропоновано комплексний підхід, що базується на диджиталізації обліку, розгортанні мобільних центрів переробки та оцінюванні ознак структурної деградації матеріалів для оптимізації процесів рециклінгу в межах циркулярної економіки.
Дрозд, О. В. Проблемні питання рециклінгу відходів руйнації / О. В. Дрозд // Матеріали міжнар. наук.-практ. інтернет-конф. ''Актуальні питання хімії та інтегрованих технологій в умовах кризових ситуацій та сучасних викликів''. – Харків : ХНУМГ ім. О. М. Бекетова, 2026. – С. 165–168.
Keywords: відходи руйнації; рециклінг; циркулярна економіка; структурна деградація; вторинний бетон; мобільні центри переробки; цифровізація обліку