Підвищення ефективності двигуна 1Ч 6,8/5,4 за рахунок використання термохімічної утилізації тепла відпрацьованих газів - Митрофанов О. С.; Проскурін А. Ю.; Mitrofanov O. S.; Proskurin A. Y. (My University, 2023)
Представлено результати експериментальних досліджень енергетичної установки на базі поршневого 1-циліндрового 4-тактного двигуна 1Ч 6,8/5,4 з термохімічною утилізацією теплоти відпрацьованих газів. Наведено експериментальні індикаторні діаграми та залежності зміни ефективних показників, при роботі двигуна 1Ч 6,8/5,4 з добавками синтез-газу (2,0...3,3 %) за навантажувальною характеристикою.
Increasing the efficiency of a 1Ч 6.8/5.4 engine by using thermochemical utilization of exhaust gas heat
Митрофанов, О. С. Підвищення ефективності двигуна 1Ч 6,8/5,4 за рахунок використання термохімічної утилізації тепла відпрацьованих газів = Increasing the efficiency of a 1Ч 6.8/5.4 engine by using thermochemical utilization of exhaust gas heat / Митрофанов О. С., Проскурін А. Ю. // Матеріали ХI міжнар. наук.-техн. конф. ''Cуднова енергетика: стан та проблеми'', присвяч. пам’яті проф. Горбова В. М. – Миколаїв : Вид. Торубара В. В., 2023. – С. 96–100.
Keywords: утилізація тепла; альтернативне паливо; етанол; синтез-газ; відпрацьовані гази; питома ефективна витрата палива; heat utilization; alternative fuel; ethanol; synthesis gas; exhaust gases; specific effective fuel consumption