Щодо підсудності справ за адміністративними позовами про обмеження щодо реалізації права на мирні зібрання - Шкарнега, О. С. (My University, 2015)
У статті автором було здійснено загальний аналіз норм КАС України, за якими визначається підсудність адміністративних справ, та вказано на складність вирішення цього питання, яке зазвичай відображається у неналежному забезпеченні принципу доступності до суду в адміністративному судочинстві. Стаття присвячена також особливостям визначення підсудності в адміністративних провадженнях щодо реалізації права на мирні зібрання. Вказано на основні особливості при визначенні підсудності таких справ, та запропоновано певні зміни в цьому напрямку.
Шкарнега, О. С. Щодо підсудності справ за адміністративними позовами про обмеження щодо реалізації права на мирні зібрання = About the administrative yurisdiction of cases claims for restrictions on the right to peaceful assembly / О. С. Шкарнега // Наук. вісн. УжНУ. Сер. Право. – Ужгород : Гельветика, 2015. – Вип. 33, т. 2. – С. 86–88.
Keywords: мирні зібрання; підсудність; виключна територіальна підсудність; предметна підсудність; адміністративне провадження; peaceful assembly; jurisdiction; exclusive territorial jurisdiction; subject jurisdiction; administrative proceedings; мырные собрания; подсудность; исключительная территориальная подсудность; предметная подсудность; административное производство