Міжкультурна комунікація як прикладна лінгвістична проблема - Філіппова, Н. М.; Filippova, N. M. (My University, 2015)
Стаття присвячена актуальній проблемі міжкультурного спілкування. Сьогодні це окрема галузь теоретичних знань, яка базується на комунікативному та психолінгвістичному підходах, має свою терміносистему, школи, але водночас це багатоаспектний діапазон прикладних лінгвістичних та соціолінгвістичних задач: політичне або ділове спілкування, комунікативні технології, інформаційні війни, переклад, викладання іноземних мов
Intercultural communication as the applied linguistic task
Філіппова, Н. М. Міжкультурна комунікація як прикладна лінгвістична проблема / Н. М. Філіппова // Матеріали Міжнар. наук.-практ. конф. "Філософія мови та нові тенденції у мовознавстві". – К. : НПУ, 2015. – С. 65–70.
Keywords: міжкультурне спілкування; мовна картина світу; кросскультура; прикладна лінгвістика; intercultural communication; language picture of the world; crossculture; applied linguistics