Традиційні та інноваційні підходи до зберігання бібліотечних ресурсів - Черкасова, О. Г.; Бєлодєд, О. В.; Балабан, І. В. (My University, 2017)
Зберігання iнформацiйних ресурсів – важливе завдання, обов’язок, прiоритетний напрям дiяльностi бiблiотек на сучасному етапi. Стан бiблiотечного фонду – це чинник соціальної та економiчної стабiльностi, розвитку; умова iнтеграцiї до світового iнформацiйного простору. Питання зберігання фондів традиційно актуальне для бiблiотек вишів, оскiльки вони завжди виконували двоєдину функцiю: зберігання документiв та забезпечення доступу до них нинішньому та майбутньому поколінням науковців, викладачів, студентської молоді. Мета даного дайджесту – ознайомити фахівців бібліотек ВНЗ з матеріалами фахових видань та Інтернет-ресурсів з питань зберігання інформаційних ресурсів книгозбірень. Дайджест згруповано за розділами: «Інструктивно-правове забезпечення збереження бібліотечних фондів», «Збереження і доступ до інформації в бібліотеках: сучасний стан та перспективи», «Використання цифрових технологій та збереження рідкісних і цінних видань у сучасних умовах».
Традиційні та інноваційні підходи до зберігання бібліотечних ресурсів [Текст] : дайджест / уклад.: О. Г. Черкасова, О. В. Бєлодєд ; ред.: І. В. Балабан. – Миколаїв : НУК, 2017. – 10 с.
Keywords: зберігання бібліотечних ресурсів; дайджест; бібліотечний фонд; традиційні та інноваційні підходи