Запозичення французької лексики в сучасній англійській мові - Сищенко, Ю. А.; Давиденко, О. Б.; Syshchenko, Yu. A.; Davidenko, O. B. (My University, 2019)
У статті розглядаються проблеми асиміляції в англійській мові лексики, що запозичена з французької мови, і її вплив на розвиток англійської мови, становлення культури і формування англійського суспільства. У роботі проведений аналіз найцікавіших, з погляду етимології, типів французьких запозичень в англійській мові, наводяться приклади мовних невідповідностей, французьких запозичень різних типів, дається їхнє пояснення з наукового погляду.
French borrowings in modern English
Сищенко, Ю. А. Запозичення французької лексики в сучасній англійській мові = French borrowings in modern English / Ю. А. Сищенко, О. Б. Давиденко // Гуманіт. вісн. НУК. – Миколаїв : НУК, 2019. – Вип. 12. – С. 52–57.
Keywords: запозичення лексики; походження слів; давньофранцузька мова; англійська мова; French borrowings; word origin; the Old French language; English