Динаміка системи судно – глибоководний трал при донному зачепленні трала - Трунін, К. С. (My University, 2006)
Розглянуто динамічну систему судно-траулер разом з глибоководним тралом в умовах зачеплення трала (тралової дошки) за дно. Сформульована задача розв'язана з використанням перетворень Лапса за часом. Отримано аналітичні залежності для визначення сил у ваєрі та дослідження динаміки судна.
Трунін, К. Динаміка системи судно – глибоководний трал при донному зачепленні трала / К. Трунін // Машинознавство. – 2006. – № 4. – С. 39–41.
Keywords: судно-траупер; глибинний трап; ваєр