Резервы повышения эффективности охлаждения воздуха на входе ГТУ с учетом сезонных климатических условий - Радченко, А. Н.; Кантор, С. А.; Radchenko, Andrii M.; Kantor, Serhii A. (My University, 2015)
Проаналiзовано охолодження повiтря на входi регенеративних ГТУ з нагрiвом стисненого повiтря перед камерою згоряння газами пiсля турбiни i використанням теплоти вiдпрацьованих газiв в термотрансформаторах комбiнованого типу з тепловикористовуючими абсорбцiйною бромистолiтiєвою холодильною машиною як високотемпературним ступенем охолодження та ежекторною холодильною машиною як низькотемпературним ступенем. Виявленi резерви пiдвищення ефективностi роботи термотрансформаторiв при зниженнi теплового навантаження шляхом бiльш глибокого охолодження повiтря на входi ГТУ з отриманням додаткової економiї палива при обмеженому тепловому потенцiалi скидної теплоти вiдпрацьованих газiв.
Радченко, А. Н. Резервы повышения эффективности охлаждения воздуха на входе ГТУ с учетом сезонных климатических условий = Reserves for increasing the effectiveness of air cooling at the gas turbine plant intake with account for seasonal climatic conditions / А. Н. Радченко, С. А. Кантор // Зб. наук. пр. НУК. – Миколаїв : НУК, 2015. – № 4 (460). – С. 17–22.
Keywords: термотрансформатор комбинированного типа; теплоиспользующая холодильная машина; газотурбинная установка; термотрансформатор комбiнованого типу; тепловикористовуюча холодильна машина; газотурбiнна установка; thermal transformer of the combined type; heat recovery refrigerator; gas turbine plant