Методичні рекомендації «Гімнастика та методика викладання» (для змішаної форми навчання) - Молотильнікова В.С. (Миколаївський національний університет імені В.О.Сухомлинського, 2024)
Гімнастичні вправи є унікальним засобом виховання, тому що їх використовують не тільки на заняттях з фізичної культури, але й під час проведення ранкової гімнастики, фізкультхвилинок, свят тощо. Крім того, кожна гімнастична вправа, залежно від методу її виконання може виконувати різні функції. Характерною особливістю гімнастики є можливість вибірково впливати на окремі м'язові групи та суглоби, а також на різні частини тіла й системи організму. Існує безліч вправ, які відрізняються за руховою структурою, способами виконання й енергозабезпечення та з яких складають комплекси для розв'язання багатьох оздоровчих навчальних завдань. Учитель фізичної культури, організатор фізичного виховання повинен мати ґрунтовні знання, досконало володіти методикою навчання гімнастики та адекватно їх використовувати в кожній конкретній ситуації. Методичні рекомендації сприятимуть оволодінню методикою організації занять з гімнастики в школі та основами навчання гімнастичним вправам
Методичні рекомендації «Гімнастика та методика викладання» (для змішаної форми навчання) / В.С. Молотильнікова // Миколаїв: МНУ ім.В.О.Сухомлинського. 2024. 100 с.