Модернізація привода подач заточувального верстата - Тодосейчук Олег Миколайович (My University, 2025)
Мета роботи – дослідження електропривода подачі заточного верстата. Ціль роботи – розробка автоматичної системи керування приводом подачі заточного верстата. В роботі проведений аналіз існуючої системи керування заточного верстата, виявлені недоліки і напрямки модернізації. Поставлена задача проектування. Проведений вибір комплектного електропривода змінного струму. У дипломній роботі проведено синтез системи автоматичного керування, а також розрахунок параметрів електропривода. Розроблена математична модель системи керування швидкістю електроприводу. Побудовані перехідні характеристики та проведений їх аналіз. Для забезпечення безпеки й зручності роботи персоналу були розглянуті питання охорони праці.
Тодосейчук, О. М. Модернізація привода подач заточувального верстата : бакалаврська робота ; спец. 141 "Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка" / О. М. Тодосейчук ; наук. кер. А. М. Фоменко. – Миколаїв : НУК, 2025. – 69 с.
Keywords: електропривод змінного струму; привод подач; перехідна характеристика; вантажного підйомника складських приміщень; система керування; 141 "Електроенергетика; електротехніка та електромеханіка"