Автоматизований електропривод насоса водопостачання питної і технічної води - Олейніченко Віктор Олександрович (My University, 2025)
Кваліфікаційна робота бакалавра складається з 65 сторінок: з 56 сторінок тексту, 4 розділів, 4 таблиць, 14 рисунків, 21 літературного джерела, 1 додатку на 9 сторінках. Ключові слова: аналіз динаміки, математична модель, тиристорний електропривод, свердловинний насос, система керування Об’єкт дослідження – система керування автоматизованого електропривода глибинного, занурюваного відцентрового насоса водопостачання. Мета роботи – модернізація системи керування автоматизованого електропривода свердловинного насосного агрегата для підйому води із свердловин. У першому розділі розглянутий принцип роботи та технічні характеристики насосного агрегата водопостачання ЕЦВ, розглянуті недоліки існуючої системи керування. У розділі 2 проведений вибір типу електродвигуна та комплектного електропривода для насосного агрегата в системі водопостачання. Зроблений огляд існуючих систем керування електропривода для насосних станцій, вибраний перетворювач серії Delta CP2000 VFD-F з частотною системою керування, наведені його технічні дані. В розділі 3 зроблений математичний опис елементів системи керування, проведені розрахунки по їх вибору, складена розрахункова динамічна модель системи керування та проведений аналіз її динамічних властивостей. В результаті досліджень отримані перехідні характеристики системи частотного керування асинхронним двигуном з такими показниками якості системи керування, які пред'являються до електроприводів насосного обладнання і забезпечують плавність регулювання тиску в мережі та безаварійну роботу насосного агрегата. В розділі 4 розглянуті питання з охорони праці при експлуатації електропривода насосного агрегата водопостачання. Додаток містить 9 слайдів мультимедійної презентації.
Олейніченко, В. О. Автоматизований електропривод насоса водопостачання питної і технічної води : бакалаврська робота : спец. 141 "Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка" / В. О. Олейніченко ; наук. кер. О. Г. Васильєв. – Миколаїв : НУК, 2025. – 69 с.
Keywords: аналіз динаміки; математична модель; тиристорний електропривод; свердловинний насос; система керування; 141 "Електроенергетика; електротехніка та електромеханіка"