Когнітивні аспекти розвитку та функціонування англійської термінології - Молодик Дмитро Віталійович; Molodyk Dmytro (Національний університет кораблебудування імені адмірала Макарова, 2025)
Кваліфікаційна робота присвячена дослідженню когнітивних аспектів розвитку та функціонування терміносистем англійської мови та визначенню стратегій перекладу термінів професійних мов спілкування. У роботі розглянуто теоретичні дослідження з проблеми когнітивного аналізу термінів. Вивчено питання багатозначності термінів. Встановлено шляхи розвитку галузевих терміносистем англійської мови. Описано стратегії перекладу термінів на основі когнітивного підходу. Здійснено семантико-когнітивне дослідження термінологічних одиниць різних галузей науки та техніки.
Cognitive aspects of the development and functioning of English terminology
Молодик Д. В.. Когнітивні аспекти розвитку та функціонування англійської термінології = Cognitive aspects of the development and functioning of English terminology : магістерська робота ; спец. 035 «Філологія» / Д. В. Молодик ; наук. кер. Т. О. Мороз. – Миколаїв : НУК, 2025. – 91 с.
Keywords: когнітивний аспект; терміносистема; терміни професійних мов; когнітивний аналіз; багатозначність термінів; стратегії перекладу термінів; cognitive aspect; terminological system; terms of professional languages; cognitive analysis; ambiguity of terms; strategies for translation of terms