Аналіз технологій і розроблення підсистеми збереження даних корпоративної інформаційної системи - Литвинчук Анатолій Миколайович (My University, 2025)
Робота присвячена аналізу технологій збереження даних і розробленню підсистеми організації і збереження даних корпоративної автоматизованої інформаційної системи. В роботі представлені результати аналізу технологій збереження, організації та доступу до даних в корпоративних автоматизованих інформаційних системах, розглянуті та визначені особливості застосування інструментальних засобів збереження і організації даних в базах даних, визначені критерії використання локальних та розподілених баз даних, поділу даних між локальними та зовнішніми сховищами даних відповідно до їх призначення та використання в інформаційній системі, визначені підходи до оцінки відповідності обраних технологій та інструментів збереження і доступу до даних вимогам до інформаційної системи. В роботі розроблені моделі і на їх основі запропонований підхід до оцінки засобів збереження даних відповідно до їх використання в окремих задачах автоматизованої інформаційної системи, що може застосовуватись в процесі проєктування розподілених інформаційних систем, наведені результати застосування розроблених моделей та механізмів у реальних проєктах.
Analysis of technologies and development of a data storage subsystem of a corporate information system
Литвинчук, А. М. Аналіз технологій і розроблення підсистеми збереження даних корпоративної інформаційної системи = Analysis of technologies and development of a data storage subsystem of a corporate information system : бакалаврська робота ; спец. 124 "Системний аналіз" / А. М. Литвинчук; наук. кер. А. Ю. Гайда. – Миколаїв : НУК, 2025. – 70 с.
Keywords: корпоративна інформаційна система; сховище даних; розподілена база даних; структура бази даних; 124 "Системний аналіз"; corporate information system; data warehouse; distributed database; database structure