Блок живлення лабораторного стенда - Савченко, Олег Валерійович; Шарейко, Дмитро Юрійович; Фоменко, Андрій Миколайович; Білюк, Іван Сергійович; Ольшевський, Сергій Іванович; Фоменко, Ліліана Андріївна; Ярохін, Олександр Володимирович (My University, 2017)
Корисна модель відноситься до лабораторних стендів з дослідження елементів систем автоматики, промислових роботів і може бути використана в інших технічних пристроях електромеханічних систем керування електроприводами. Схема відрізняється тим, що ємнісний фільтр на виході блоку замінено на П-подібний фільтр з використанням плівкових ємностей, разом з тим на вході встановлено трансформатор на феритовому тороїдальному магнітопроводі, з робочою частотою близько 50 кГц.Покращення компактності, надійності та довговічності системи керування досягається за рахунок використання плівкових ємностей замість електролітних та використання трансформатора живлення на ферритовому тороїдальному магнітопроводі.
Пат. 117658 Україна. Блок живлення лабораторного стенда / О. В. Савченко, Д. Ю. Шарейко, А. М. Фоменко, І. С. Білюк, С. І. Ольшевський, Л. А. Фоменко, О. В. Ярохін (Україна). – Заявл. 02.06.2016 ; опубл. 10.07.2017, Бюл. № 13.
Keywords: системи автоматики; електропривод; система керування; тороїдальний трансформатор; плівкові ємності; феритовий магнітопровід