Розробка технології складання та зварювання таврової балки складної форми - Галайда Марк Юрійович (My University, 2024)
Бакалаврська робота присвячена розробці технології виготовлення зварної балки плит перекриття таврового перерізу для металоконструкцій складських та торговельних будівель. Актуальність роботи обумовлена широким застосуванням зварних металоконструкцій у сучасному будівництві та необхідністю підвищення ефективності складально-зварювального виробництва. У роботі проведено аналіз сучасних технологій складання та зварювання балок перекриття, а також досліджено конструктивні особливості балки таврового перерізу. Обґрунтовано застосування механізованого зварювання в середовищі вуглекислого газу (СО₂) та розраховано параметри режимів зварювання. Визначено структуру та твердість металу зварних з’єднань, що формуються при механізованому зварюванні сталі Ст3пс. Розроблено технологічний процес виготовлення балки, обрано необхідне зварювальне обладнання, зокрема напівавтомат ПДГО-510 та випрямляч ВДУ-506С. У роботі також розглянуто питання охорони праці, виконано розрахунок системи місцевої вентиляції та заходів щодо зниження рівня шуму на виробництві. Проведено економічний розрахунок собівартості зварювальних робіт при виготовленні балок плит перекриття.
Галайда, М. Ю. Розробка технології складання та зварювання таврової балки складної форми : бакалаврська робота ; спец. 131 ''Прикладна механіка'' / М. Ю. Галайда ; наук. кер. М. В. Матвієнко. – Херсон : ХННІ НУК, 2024. – 61 с.
Keywords: зварна балка; плита перекриття; тавровий переріз; механізоване зварювання; СО₂; металоконструкції; технологія зварювання; зварні з’єднання; 131 ''Прикладна механіка''; welded beam; floor slab; T-section; mechanized welding; C¬₂ welding; metal structures; welding technology; welded joints