Спосіб оптичного контролю періоду обертання "Tw" ротора електричних машин f1(DrivPOWERw±w) І f1(GENER) - Ушкаренко Олександр Олегович; Дорогань Ольга Ігорівна (ДП “Український інститут інтелектуальної власності”, 2021)
Корисна модель належить до галузі електроенергетики, а саме до методу оптичного контролю періоду обертання ротора електричних машин. Задача корисної моделі полягає у вдосконаленні способу оптичного контролю періоду обертання ротора електричної машини. Використання лазерно-оптичного диска, який зафіксовано на функціональній структурі пружини з нерухомою системою лазерного зчитування, дозволяє в 2–3 рази підвищити точність контролю періоду обертання ротора електричної машини.
Пат. 147834 Україна. Спосіб оптичного контролю періоду обертання "Tw" ротора електричних машин f1(DrivPOWERw±w) І f1(GENER) / О. О. Ушкаренко, О. І. Дорогань (Україна). – Заявл. 08.12.2020 ; опубл. 16.06.2021, Бюл. № 24.
Keywords: електрична машина; ротор; оптичний контроль; лазерно-оптичний диск