Контроллінг у стратегічному плануванні розвитку морських портів України - Потай, І. Ю.; Potay, Inna У. (My University, 2015)
Обґрунтовано доцiльнiсть використання системи контролiнrу в управлiннi морськими портами України. Встановлено, що впровадження системи контролiнгу повинно базуватися на iдеях системноrо пiдходу. Вказанi основнi фактори i мотиви для створення системи контролiнгу в морських портах i запропоновано використовувати цю систему в дiяльностi морських портiв з метою гнучкоrо реагування та своєчасного надання керiвництву пiдприємства актуальних, орiєнтованих на результат iнформацiйних блокiв i рекомендацiй, що забезпечують ефективне прийняття оптимальних управлiнських рiшень.
Потай, І. Ю. Контроллінг у стратегічному плануванні розвитку морських портів України = Controlling in strategic planning of development of sea ports of Ukraine / І. Ю. Потай // Зб. наук. пр. НУК. – Миколаїв : НУК, 2015. – № 6 (462). – С. 109–118.
Keywords: морський порт; транспортна iнфраструктура; контролiнг; функції управлiння; вантажопотiк; експлуатацiйнi витрати; функцiї служби контролiнгу; морской порт; транспортная инфраструктура; контроллинг; функции управления; грузопоток; эксплуатационные затраты; функции службы контроллинга; sea port; transport infrastructure; controlling; management; freight; maintenance costs; controlling service functions