Війна і психічне здоров’я українців в умовах воєнного стану - Васильєва В. B.; Лукашик В. I.; Шаповалова І. В.; Vasilieva V. V.; Lukashik V. I.; Shapovalova I. V. (My University, 2025)
У статті розглядається вплив війни на психічне здоров’я населення України в умовах воєнного стану. Аналізуються основні психологічні реакції громадян на стресові події. Особлива увага приділяється проблемам адаптації дітей, підлітків та людей похилого віку. Визначено важливість психічного здоров’я під час війни.
War and the mental health of Ukrainians under martial law
Васильєва, В. B. Війна і психічне здоров’я українців в умовах воєнного стану = War and the mental health of Ukrainians under martial law / В. B. Васильєва, В. I. Лукашик, І. В. Шаповалова // Гуманіт. вісн. НУК. – Миколаїв : Іліон, 2025. – Вип. 18. – Препр.
Keywords: психічне здоров’я; стрес; адаптація дітей та підлітків; війна; стан здоров’я та психіки людей похилого віку; mental health; stress; adaptation of children and adolescents; war; health and mental health of the elderly