Оцінка кредитоспроможності підприємства та шляхи її вдосконалення - Толстошеіна Катерина Сергіївна (My University, 2024)
Кваліфікаційна робота присвячена дослідженню теоретичних, методичних та практичних аспектів оцінки кредитоспроможності підприємств в умовах сучасної економіки України. У роботі розглянуто основні підходи до визначення сутності кредитоспроможності, проаналізовано сучасні методи оцінки та організаційно-інформаційне забезпечення цього процесу. На основі проведеного аналізу запропоновано інтеграцію ESG-факторів і новітніх технологій для вдосконалення системи оцінки кредитоспроможності. Особлива увага приділена аналізу попиту на кредитні ресурси та виявленню проблем у сфері кредитування підприємств на сучасному етапі. Результати дослідження можуть бути використані банками для оптимізації процесів оцінки кредитоспроможності клієнтів, а також підприємствами для покращення фінансового управління.
Толстошеіна, К. С. Оцінка кредитоспроможності підприємств та шляхи її вдосконалення : магістерська робота ; спец. 072 "Фінанси, банківська справа, страхування та фондовий ринок" / К. С. Толстошеіна ; наук. кер. Г. К. Рогов. – Миколаїв : НУК, 2024. – 93 с.
Keywords: кредитоспроможність; ESG-фактори; ризик-менеджмент; сталий розвиток; банківська діяльність; 072 "Фінанси; creditworthiness; ESG factors; risk management; sustainable development; banking activities