Проектування моделі білінгвального навчання в Національному університеті кораблебудування імені адмірала Макарова - Черницький, В. Б.; Мовчан, Л. С.; Єганова, Л. Л.; Chernytskyi, V.; Movchan, L.; Yehanova, L. (My University, 2019)
Актуальність проекту базується на намаганні сформувати загальноосвітнє й наукове дидактичне середовище у ЗВО України, та зокрема НУК, з метою його скорішого приєднання до євроінтеграційних процесів на основі спільних критеріїв і стандартів у цій сфері в масштабах усього континенту. Основні складові досягнення цієї мети полягають у розробці наступних підсистем забезпечення: адміністративної, навчальної, методичної, координаційної та інформаційно-презентаційної. Сформульовані рекомендації щодо впровадження моделі двомовного навчання були закладені в основу змісту й методики дисциплін, провести експертизу підготовлених навчальних матеріалів та апробувати модель в студентських групах першого курсу НУК.
Elaboration of bilingual education model at Admiral Makarov National University of Shipbuilding
Черницький, В. Б. Проектування моделі білінгвального навчання в Національному університеті кораблебудування імені адмірала Макарова = Elaboration of bilingual education model at Admiral Makarov National University of Shipbuilding / В. Б. Черницький, Л. С. Мовчан, Л. Л. Єганова // Гуманіт. вісн. НУК. – Миколаїв : НУК, 2019. – Вип. 12. – С. 69–82.
Keywords: двомовне навчання; білінгвальна освіта; CLIL (Content and Language Integrated Learning); підсистеми навчального забезпечення; термінологічний словник-мінімум; глосарій суміжної лексики; bilingual education; CLIL (Content and Language Integrated Learning); subsystems of eduware; terminological minimum dictionary; glossary of adjacent lexics