Розробка електроенергетичної системи морського судна - Боросан М. С. (My University, 2025)
Магістерська кваліфікаційна робота присвячена розрахунку суднової електроенергетичної системи морського судна «Shallow Draft Tanker» та удосконаленню електронної системи автоматичної синхронізації (ЕСАС) суднових синхронних генераторів (ССГ). Метод удосконалення – застосування апаратних елементів сучасної електроніки, впровадження відповідного програмно-алгоритмічного супроводження, перевірка працездатності СЕЕС. Для досягнення поставленої мети здійснено: розрахунки суднової електроенергетичної станції; перевірочний розрахунок генераторних автоматів, кабелю та шин; перевірку системи на роботоспроможність при короткому замиканні; розраховано провали напруги з метою визначення величини провалу напруги в момент пуску найпотужнішого асинхронного електродвигуна при роботі дизельного генератора.
Боросан, М. С. Розробка електроенергетичної системи морського судна : магістерська робота ; спец. 141 ''Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка'' / М. С. Боросан ; наук. кер. В. М. Овсянников. – Миколаїв : НУК, 2025. – 92 с.
Keywords: синхронізація суднових синхронних генераторів; блок зрівнювання частот; головний дизель-генератор; аналого-цифровий перетворювач; автоматичний регулятор збудження; 141 ''Електроенергетика; електротехніка та електромеханіка''; synchronization of ship's synchronous generators; frequency equalization unit; main diesel generator; analog-to-digital converter; automatic excitation regulator