Діагностика ефективності маркетингових інструментів у процесі цифрової трансформації - Корнієнко Оксана; Власова Наталія; Korniienko Oksana; Vlasova Nataliya (My University, 2025)
У статті проаналізовано сутність та особливості діагностики ефективності маркетингових інструментів у процесі цифрової трансформації підприємств. Виявлено ключові етапи оцінювання результативності цифрових каналів комунікації та визначено основні показники ефективності (KPI) для кожного інструменту. Окреслено роль технологій Big Data, штучного інтелекту, CRM-систем та маркетингової аналітики у підвищенні точності прийняття управлінських рішень. Узагальнено підходи вітчизняних і зарубіжних дослідників до оцінювання впливу цифрового маркетингу на конкурентоспроможність підприємств. Зроблено висновок, що системна діагностика ефективності маркетингових інструментів є необхідною умовою побудови клієнтоорієнтованої стратегії розвитку бізнесу в умовах цифрової економіки.
Diagnosis of the effectiveness of marketing tools in the process of digital transformation
Корнієнко, О. Діагностика ефективності маркетингових інструментів у процесі цифрової трансформації = Diagnosis of the effectiveness of marketing tools in the process of digital transformation / О. Корнієнко, Н. Власова // Матеріали наук. екон. читань ''Сталий розвиток в умовах цифрової трансформації економіки'', присвяч. пам’яті першого декана першого декана Інженерно-економічного факультету НУК професора В. Ч. Лі та з нагоди 60-річчя економічної освіти на Миколаївщині. – Миколаїв : НУК, 2025. – Т. 1. – С. 153–157.
Keywords: аналітична оцінка; електронна торгівля; цифровий маркетинг; штучний інтелект; цифрова трансформація; analytical evaluation; e-commerce; digital marketing; artificial intelligence; digital transformation