Перспективи використання теплоти рециркуляційних газів ежекторною холодильною машиною для зменшення шкідливих викидів суднового двигуна - Пирисунько, М. А.; Ровенко О. В.; Лук'яник В. І.; Pyrysunko M. A.; Rovenko O. V.; Lukianyk V. I. (My University, 2021)
В даний час має місце інтенсивне посилення норм на токсичні викиди відпрацьованих газів суднових дизелів при плаванні суден в прибережних морських районах і на внутрішніх водних шляхах. Постійне зростання числа суден призводить до збільшення об’єму палива, що спалюється ними, а отже до збільшення викидів токсичних компонентів з відпрацьованими газами. В роботі проаналізовано зниження шкідливих викидів судновими дизелями за рахунок використання теплоти рециркуляційних газів ежекторною холодильною машиною.
Prospects of using the heat of recirculation gases by ejector refrigeration machine to reduce harmful emissions of marine diesel engines
Пирисунько, М. А. Перспективи використання теплоти рециркуляційних газів ежекторною холодильною машиною для зменшення шкідливих викидів суднового двигуна = Prospects of using the heat of recirculation gases by ejector refrigeration machine to reduce harmful emissions of marine diesel engines / М. А. Пирисунько, О. В. Ровенко, В. І. Лук'яник // Матеріали XII міжнар. наук.-техн. конф. "Інновації в суднобудуванні та океанотехніці". – Миколаїв : НУК, 2021. – С. 308–310.