Впровадження lean-логістики в управління операціями логістичних підприємств - Сурміна Юлія Олександрівна; Surmina Yu. O. (My University, 2025)
Кваліфікаційна робота присвячена дослідженню актуальних теоретичних і практичних проблем розвитку концептуальних підходів до управління операційною діяльністю логістичних підприємств на основі «ощадливого менеджменту», подолання недоліків цієї концепції завдяки її інтеграції з проєктним управлінням, гнучким управлінням операційними системами та накопиченню запасів для підвищення ризикостійкості в умовах повномасштабного вторгнення. У роботі розкрито сутність концепції ощадливого менеджменту як сукупності інструментальних засобів, спрямованих на мінімізацію логістичних витрат через елімінацію будь-яких втрат та непродуктивних дій (операцій). Проаналізоване впровадження такої концепції у систему управління практичною діяльністю логістичного підприємства на основі відкритих даних. Розроблено заходи щодо вдосконалення системи управління операціями логістичного підприємства на основі концепції, яка долає недоліки Lean-підходу завдяки інтеграції елементів BPM, Agile, автономного управління, що дозволить оптимізувати логістичні витрати й збільшити конкурентні переваги підприємства.
Implementation of lean logistics in the management of logistics enterprises' operations
Сурміна, Ю. О. Впровадження lean-логістики в управління операціями логістичних підприємств = Implementation of lean logistics in the management of logistics enterprises' operations : магістерська робота; спец. 073 " Менеджмент" / Ю. О. Сурміна ; наук. кер. І. В. Сіренко. – Миколаїв : НУК, 2025. – 104 с.
Keywords: ощадливе управління; Lean; логістика; Agile; бізнес-процеси; логістичні бізнес-процеси; логістичні операції; логістичний процес; логістичні витрати; логістичні втрати; 073 " Менеджмент"; lean management; logistics; business processes; logistics business processes; logistics operations; logistics process; logistics costs; logistics losses