Вплив виду комбінованого деформування на полігонізаційну субструктуру заліза та сталі У8 - Дубовий, О. М.; Макруха, Т. О.; Dubovoy, Оleksandr M.; Makruha, Tetiana O. (My University, 2018)
Анотація. Розглянуто вплив комбінованого деформування на термічну стабільність полігонізаційної субструктури заліза та інструментальної сталі У8. Таким чином, метою роботи є встановлення можливості фіксації стабілізації полігонізаційної субструктури шляхом комбінованого деформування (динамічне деформування на 30 % та статичне деформування на 30 %). Експериментально досліджені твердість, розмір областей когерентного розсіювання, кількість наноструктурних елементів і кут дезорієнтації субзерен технічно чистого заліза й сталі У8. Установлено можливість термічної стабілізації полігонізаційної субструктури в процесі передрекристалізаційної термічної обробки після попередньої комбінованої деформації (динамічне деформування на 30 % та статичне деформування на 30 %).
Дубовий, О. М. Вплив виду комбінованого деформування на полігонізаційну субструктуру заліза та сталі У8 = The influence of type of combined deformation on poligonization substructure of iron and steel У8 / О. М. Дубовий, Т. О. Макруха // Зб. наук. пр. НУК. – Миколаїв : НУК, 2018. – № 3–4 (474). – С. 66–74.
Keywords: технічно чисте залізо; сталь У8; інструментальні сталі; комбіноване деформування; передрекристалізаційна термічна обробка; субструктурні елементи; твердість; технически чистое железо; сталь У8; инструментальные стали; комбинированное деформирование; передрекристаллизацонная термическая обработка; субструктурные элементы; твердость; technically pure iron; steel U8; instrumental steels; combined deformation; pre-recrystallization heat treatment; substruсture elements; hardness