Система автоматичного керування гумозмішувачем - Алфімов, В. К. (My University, 2022)
Метою даної дипломної роботи є розробка системи автоматичного керування гумозмішувачем. У дипломній роботі розглянутий технологічний процес виготовлення гуми, існуючі електроприводи гумозмішувачів та їх властивості. Наведено функціональну схему системи ПЧ-АД гумозмішувача зі зворотним зв’язком за швидкістю та структурна схема системи ПЧ-АД. Здійснено вибір та розрахунок параметрів основних елементів даної системи керування, зокрема, асинхронного електродвигуна, частотного перетворювача та датчика кутової швидкості. Здійснений розрахунок регуляторів швидкості обертання роторів гумозмішувача на основі методу компенсації. Проведено математичне моделювання та побудовані графіки перехідних характеристик у програмі Simulink з пакета программ MATLAB. На основі отриманих графіків перехідних процесів здійснений аналіз показників якості САК гумозмішувачем з розробленим регулятором. В роботі також розглянуті питання охорони праці.
Алфімов, В. К. Система автоматичного керування гумозмішувачем : бакалаврська робота ; спец. 6.050201 "Системна інженерія" / В. К. Алфімов ; наук. кер. А. М. Топалов. – Миколаїв : НУК, 2022. – 48 с.
Keywords: частота; система; керування; гумозмишувач; регулювання; двигун; ротори; спец. 6.050201 "Системна інженерія"; frequency; system; control; rubber mixer; regulation; motor; rotors