Study of using the anionites in low-waste processes of water purification from phosphates - Gomelya, N.; Petrychenko, A.; Trokhimenko, A.; Martyniuk, Y. (My University, 2017)
Досліджено процеси сорбції фосфатів на слабкоосновному та сильно-основному аніонітах. Встановлено вплив форми аніоніту АВ-17-8 на його ємність по фосфатах у модельних розчинах та у водопровідній воді. Вивчено вплив сульфатів на селективність іоніту по фосфатах. Визначено ефективний метод вилучення фосфатів із регенераційних розчинів хлориду амонію, що робить їх придатними для повторного використання.
Study of using the anionites in low-waste processes of water purification from phosphates / N. Gomelya, A. Petrychenko, A. Trokhimenko, Y. Martyniuk // Eastern – European of Enterprise Technologies. – 2017. – Vol. 3, № 10 (87). – P. 36–41.
Keywords: іонний обмін; аніоніт; селективність; фосфат-іони; сульфат- іони; хлорид амонію; відновлення іоніту