Проєкт якірного пристрою плавучої бурової установки - Майнгард Данило Вадимович (My University, 2026)
Об’єкт дослідження – якірний пристрій плавучої бурової установки. Мета досліджень – визначення проєктних параметрів якірного пристрою та ПБУ. Методика досліджень – аналітична, числова. Кваліфікаційну роботу виконано згідно завдання, виданого кафедрою морських технологій та океанотехніки. В роботі розраховано водотоннажність ПБУ, її головні розміри, а також проведено розробку загального розташування бурової установки. За допомогою розрахунку на ЕОМ визначено параметри хвилювання для режимів буріння та виживання. Проведено розрахунки сил та навантажень, що діють на ПБУ в режимі буріння та виживання. Виконано проєктування якірного пристрою ПБУ, вибрані елементи якірного пристрою. Поведено розрахунок якірної стоянки ПБУ на двох якорях та оцінка зміщення ПБУ під час якірної стоянки. Виконане розрахункове проєктування конструкції стабілізуючої колони ПБУ.
Design of the Anchoring System for a Floating Drilling Unit
Майнгард, Д. В. Проєкт якірного пристрою плавучої бурової установки = Design of the Anchoring System for a Floating Drilling Unit : бакалаврська робота ; спец. 135 ''Суднобудування'' / Д. В. Майнгард ; наук. кер. В. В. Зайцев. – Миколаїв : НУК, 2026. – 75 с.
Keywords: плавуча бурова установка; стабілізуюча колона; сили та навантаження; якірний пристрій; елементи якірного пристрою; метод кінцевих елементів; 135 ''Суднобудування''; jack-up drilling rig; towing resistance; supporting columns; drilling derrick; anchoring device