Оцінка фінансової стійкості та ліквідності підприємства (на матеріалах АТ "Укрзалізниця") - Сенатор Владислав Васильович; Senator Vladyslav (My University, 2026)
Кваліфікаційна робота розкриває фінансову стійкість і ліквідність як базові індикатори фінансової спроможності підприємства. У дослідженні уточнено економічний зміст цих категорій, окреслено їх роль у підтриманні платоспроможності, фінансової рівноваги та стабільного виконання поточних зобов’язань. Ліквідність розглянуто як здатність підприємства швидко мобілізувати ресурси для розрахунків, а фінансову стійкість – як характеристику збалансованості капіталу, активів і джерел фінансування. Аналітична частина роботи охоплює оцінювання фінансового стану АТ «Укрзалізниця» за 2021-2025 роки. Досліджено зміну майнового потенціалу підприємства, співвідношення власного й залученого капіталу, динаміку фінансових результатів, рівень ліквідності, платоспроможності та фінансової стійкості. Проведений аналіз засвідчив наявність суттєвого боргового тиску, нестачу власного оборотного ресурсу, обмежену платіжну гнучкість і збитковий характер діяльності підприємства. За результатами дослідження сформовано прикладні пропозиції щодо фінансового оздоровлення АТ «Укрзалізниця». Запропоновані заходи передбачають збалансування структури капіталу, посилення контролю за рухом грошових коштів, зниження обсягу кредиторської заборгованості, раціональніше використання фінансових ресурсів і підвищення загальної фінансової стійкості підприємства.
Assessment of the company's financial stability and liquidity (based on materials from JSC "Ukrzaliznytsia")
Сенатор, В. В. Оцінка фінансової стійкості та ліквідності підприємства (на матеріалах АТ "Укрзалізниця") = Assessment of the company's financial stability and liquidity (based on materials from JSC "Ukrzaliznytsia") : бакалаврська робота ; спец. 072 "Фінанси, банківська справа та страхування" / В. В. Сенатор ; наук. кер. Г. К. Рогов. – Миколаїв : НУК, 2026. – 86 с.
Keywords: фінансова стійкість; фінансовий стан; фінансовий аналіз; грошові потоки; ліквідність; активи; капітал; АТ «Укрзалізниця».; financial stability; liquidity; solvency; financial condition; financial analysis; cash flows; assets; capital; JSC “Ukrzaliznytsia”.; 072 "Фінанси; банківська справа та страхування"