The Bow Flexible Skirt Behavior of an Amphibious Hovercraft During its Forward Motion on Calm Water - Zaytsev Volodymyr; Zaytsev Valeriy; Zaytsev Dmytro; Lukashova Victoria (My University, 2024)
Представлено математичну модель затягування носового гнучкого огородження без діафрагми під корпус судна на повітряній подушці в режимі руху вперед на спокійній воді після перехідного режиму. Особливу увагу приділено напружено-деформованому стану оболонки носового гнучкого огородження при її затягуванні під корпус після перехідного режиму. Розроблений комплекс математичних моделей дозволяє поглиблено аналізувати експлуатаційні характеристики суден на повітряній подушці ще до завершення їх проектування і до початку будівництва.
The bow flexible skirt behavior of an amphibious hovercraft during its forward motion on calm water / V. Zaytsev, V. Zaytsev, D. Zaytsev, V. Lukashova // Seventeenth intern. conf. on marine sciences and technologies (the Conference is Dedicated to the 50th Anniversary of the Establishment of the Shipbuilding Faculty at the Technical University of Varna). – Varna, 2024. – Р. 97–104.
Keywords: hovercraft; air cushion; bow flexible skirt; tightening; motion in operation mode; calm water; transition mode; mathematical model