Удосконалення системи організації охорони здоров'я України - Шестопалов Є. О.; Shestopalov E. O. (My University, 2022)
Шестопалов Є. О. "Удосконалення системи організації охорони здоров'я України". Кваліфікаційна робота на здобуття освітньо-кваліфікаційного рівня магістр за спеціальністю 073 "Менеджмент" – Національний університет кораблебудування імені адмірала Макарова, Миколаїв, 2022. Кваліфікаційна робота присвячена актуальним проблемам теоретичних, методичних і практичних аспектів вдосконалення інноваційної діяльності у сфери охорони здоров'я. У роботі розглянуто принципи формування системи охорони здоров'я України, представлено стратегічні аспекти реформування системи охорони здоров'я та розглянуто зарубіжний досвід. Проведено аналіз тенденцій та стратегічних орієнтирів системи охорони здоров’я України та проведено оцінку ефективного організаційного інструментарію системи охорони здоров’я. Запропоновано механізм впровадження державної політки для мінімізації ризиків реформування системи охорони здоров'я України, який включає зниження долі прямих платежів населення, послаблення негативного впливу співплатежів на користування медичними послугами, запровадження механізму державно-приватного партнерства, забезпечення рівності доступу населення до медичних послуг та запровадження моніторингу ефективності реформи охорони здоров’я за допомогою запропонованих індикаторів. Розроблено науково-методичний підхід щодо впровадження інноваційних напрямів у сфері управління та розвитку закладів охорони здоров’я, що поєднують формування інноваційної інфраструктури, інноваційного фінансово-економічного механізму, а також обліково-аналітичне, нормативно-правове, методичне та інформаційне забезпечення, які дають змогу підвищити якість і доступність медичної допомоги та підвищити ефективність використання ресурсів охорони здоров’я.
Improving the system of health care organization of Ukraine
Шестопалов, Є. О. Удосконалення системи організації охорони здоров'я України = Improving the system of health care organization of Ukraine : магістерська робота ; спец. 073 ''Менеджмент'' / Є. О. Шестопалов ; наук. кер. С. І. Сергійчук. – Миколаїв : НУК, 2022. – 103 с.
Keywords: системи охорони здоров'я; заклади охорони здоров'я; інновації в охороні здоров'я; медична реформа; охорона здоров’я; 073 ''Менеджмент''; health care systems; health care institutions; innovations in health care; medical reform; health care