Наукова інформація у відкритому доступі: теоретичні та практичні аспекти - Диндеренко, К. С. (My University, 2012)
Всесвітня мережа Інтернет надає можливість науковцям зробити результати їх досліджень доступними всім, всюди та повсякчас. Таку можливість називають відкритим доступом (Open Access). Бібліотеки вишів за своєю місією є важливою ланкою підтримки науки та освіти. Тому, інноваційним напрямом діяльності бібліотек вишів на сучасному етапі є організація відкритого доступу до наукових публікацій, а саме – створення та розвиток відкритих електронних архівів – інституційних репозитаріїв. Мета дайджесту – ознайомити фахівців бібліотек ВНЗ з основним масивом документів за темою. Дайджест включає в себе анотовані описи статей з фахових періодичних видань, які знаходяться у фонді Наукової бібліотеки НУК. Матеріал згруповано за розділами: "Відкритий доступ до наукової інформації: роль для сучасного університету", "Проекти формування відкритого доступу", "Створення репозитаріїв та їх роль у науковій комунікації". У межах кожного розділу матеріал розташовано за алфавітом.
Наукова інформація у відкритому доступі: теоретичні та практичні аспекти [Текст] : дайджест / уклад. К. С. Диндеренко. – Миколаїв : НУК, 2012. – 7 с.
Keywords: дайджест; наукова інформація у відкритому доступі; теоретичні та практичні аспекти; всесвітня мережа Інтернет