Екологічний маркетинг в контексті управління морським портом - Дибач, Інна Л.; Кошара, Катерина А.; Дибач, Инна Л.; Кошара, Екатерина А.; Dubach, Inna L.; Koshara, Ekaterina A. (My University, 2018)
У статті обгрунтовано проблему екологічного маркетингу в управлінні морським портом в цілому та особливо морськими торговельними портами, які є потужним фактором забруднення навколишнього середовища; обумовлено екологічні експлуатаційні та аварійні ризики та їх причини, що пов’язані з діяльністю морських портів. Запропоновано аналізувати портову діяльність на основі головних фінансовогосподарських показників, рівень конкурентоспроможності порту; розкрито фактори підвищення конкурентоспроможності підприємства. Рекомендовано основні напрями екомаркетингової діяльності порту та заходи по забезпеченню реалізації їх для запобігання забруднення навколишнього середовища і приведення портів у відповідність з вимогами міжнародних конвенцій. Розкрито сутність та класифікація поняття «екологічний маркетинг», розроблено та запропоновано засоби збереження та охорони навколишнього середовища від забруднення, складові процесу управління екологічним маркетингом морського порту.
Дибач, І. Л. Екологічний маркетинг в контексті управління морським портом = Environmental marketing in the context of management of marine port / І. Л. Дибач, К. А. Кошара // Актуальні проблеми економіки. – 2018. – № 3 (201). – С. 55–64.
Keywords: морський порт; екологійчний маркетинг; оцінка ефективності; управління портом; структура порту; навколишнє середовище; морской порт; экологический маркетинг; оценка эффективности; управление портом; структура порта; окружающая среда; seaport; environmental marketing; efficiency assessment; port management; port structure; environment