Цифровий термінологічний ресурс для студентів ЗВО: лінгвістичні принципи добору та класифікації освітніх понять - Левентир Вікторія Олегівна (My University, 2026)
Кваліфікаційна робота присвячена дослідженню освітньої термінології та розробленню цифрового термінологічного ресурсу для студентів закладів вищої освіти. У роботі проаналізовано теоретичні засади сучасного термінознавства, особливості функціонування освітніх термінів, а також принципи їх добору, систематизації та класифікації. Особливу увагу приділено використанню фреймового підходу для моделювання терміносистеми вищої освіти. На основі нормативних документів, наукових праць та освітніх матеріалів сформовано базу освітніх термінів і здійснено їх лексикографічне опрацювання. Результатом дослідження стало створення автоматизованого українсько-англійського словника освітньої термінології, реалізованого на платформі Lexonomy. Проведена апробація ресурсу підтвердила його актуальність, зручність використання та практичну цінність для різних учасників освітнього процесу.
Digital terminological resource for students of higher education institutions: linguistic principles of selection and classification of educational concepts
Левентир, В. О. Цифровий термінологічний ресурс для студентів ЗВО: лінгвістичні принципи добору та класифікації освітніх понять = Digital terminological resource for students of higher education institutions: linguistic principles of selection and classification of educational concepts : бакалаврська робота ; спец. 035 "Філологія" / В. О. Левентир ; наук. кер. Н. М. Філіппова. – Миколаїв : НУК, 2026. – 60 с.
Keywords: освітня термінологія; термінознавство; фреймове моделювання; освітній дискурс; цифровий термінологічний ресурс; електронний словник; лексикографія; terminology studies; frame modelling; educational discourse; digital terminological resource; electronic dictionary; lexicography; terminology classification; класифікація термінів; educational terminology; 035 "Філологія"