Проектування малотоннажних суден - Кротов О. І.; Голіков В. І.; Єганов О. Ю,; Бондаренко О. В. (My University, 2002)
У посібнику викладаються основи початкового проектування мало-тоннажних суден – питання техніко-економічного обґрунтування проекту, методи його розробки, вибір основних елементів і характеристик. Прово-диться аналіз особливостей малотоннажних суден, призначення, форми корпусу, забезпечення безпеки плавання в умовах дії на нього вітру і хви-лювання. Особлива увага в посібнику приділяється специфіці і особливос-тям проектування малотоннажних суден. Теоретичний і фактичний матеріал посібника дають можливість сфо-рмувати математичну модель проектованого малотоннажного судна, в ньому наводиться докладний опис алгоритмів – складових такої моделі. Викладено також питання вибору оптимальних рішень при проектуванні малотоннажних суден. Мета посібника – познайомити студентів з методологією, задачами та розрахунками, які відносяться до проектування малотоннажного судна. Наведені необхідні графоаналітичні матеріали, основні вимоги діючих но-рмативних документів можуть бути використані при розробці курсових і дипломних проектів малотоннажних суден. Посібник призначається для студентів кораблебудівних спеціально-стей і може допомогти їм розібратися в технічних і економічних аспектах початкових етапів розробки проектів малотоннажних суден.
Навчальний посібник
Проектування малотоннажних суден : навч. посібник / О. І. Кротов, В. І. Голіков, О. Ю. Єганов, О. В. Бондаренко. – Миколаїв : УДМТУ, 2002. – 158 с.
Keywords: малотоннажні судна; експлуатаційно-технічні показники; методи проектування; маса судна; початкова остійність