Автоматизований електропривод дифузійного апарата - Івасюк Євген Миколайович (My University, 2026)
Об’єкт дослідження – перехідні процеси в асинхронному електроприводі дифузійного апарата. Мета роботи – синтез системи керування електропривода дифузійного апарата. Методи дослідження – моделювання перехідних процесів в електроприводі дифузійного апарата з використанням сучасної теорії автоматичного керування та електропривода, імітаційне моделювання в MATLAB, обробка та аналіз отриманих результатів. У першому розділі досліджено склад, принципи роботи обладнання бурякоцукрового виробництва, призначення та технічні характеристики дифузійного апарата. Проведено аналіз електрообладнання привода трубовалу дифузійного апарата. У розділі 2 наведено функціональну схему системи керування електропривода дифузійного апарата та обґрунтовано вибір її елементів. Розділ 3 містить математичну модель автоматизованого електропривода дифузійного апарата та розрахунок параметрів її елементів. Проведено моделювання автоматизованого електропривода дифузійного апарата в MATLAB та досліджено якість керування. В розділі 4 розглянуті питання з охорони праці. Додатки містять розрахунок параметрів схеми заміщення асинхронного двигуна та налаштування параметрів регулятора швидкості в MATLAB, слайди мультимедійної презентації.
Keywords: DTC алгоритм; асинхронний електропривод; дифузій- ний апарат; моделювання; перехідні характеристики; 141 "Електроенергетика; електротехніка та електромеханіка"