Структура конфліктологічної компетентності майбутнього вчителя - Мухіна, Людмила; Mukhina, Liudmila; Мухина, Людмила (My University, 2016)
У статті здійснено теоретичний огляд наукової літератури з проблематики конфліктологічної компетентності вчителя. Обґрунтовано актуальність дослідження проблеми конфліктологічної компетентності. Визначено, що формування конфліктологічної компетентності є одним з пріоритетних завдань в умовах професійної підготовки майбутніх вчителів під час навчання у ВНЗ. Встановлено, що конфліктологічна компетентність є складним, багатоаспектним феноменом. З’ясовано, що підходи до визначення структурних компонентів конфліктологічної компетентності майбутнього вчителя залежать від теоретико-методологічних позицій їх дослідження. На основі проведеного аналізу виділено структурні компоненти конфліктологічної компетентності майбутнього вчителя.
Мухіна, Л. Структура конфліктологічної компетентності майбутнього вчителя = Psychological characteristics of structural components of the conflictological competence of future teachers / Л. Мухіна // Наук. вісн. МНУ ім. В. О. Сухомлинського. Сер. Психологічні науки. – Миколаїв : МНУ ім. В. О. Сухомлинського, 2016. – С. 142–146.
Keywords: конфліктогени; конфліктологічна освіта; конфліктологічна культура; конфліктологічна компетентність; конфліктологічна підготовка; суб’єкти освітньої діяльності; конфліктологічна грамотність; професійна підготовка; конфліктна ситуація; triggers; education of the conflictological; the conflictological cultural; conflictological competence; the conflict training; subjects of educational activity; the conflict literacy; vocational training; conflict situation