Вплив просторового макетування на естетичні та функціональні аспекти дизайну інтер’єру - Матійко О. В.; Куприяненко А. О.; Matiiko O. V.; Kupryianenko A. O. (Іліон, 2024)
У даній статті проаналізовано вплив просторового макетування на естетичні та функціональні аспекти дизайну інтер’єру. Розглянуто ключові принципи планування, пропорційності та формотворення, взаємозв’язки між естетикою і функціональністю, а також, їх вплив на комфорт і психологічний стан користувачів. Актуальність даної роботи зумовлена постійними змінами у вимогах до житлових і комерційних просторів. У сучасному світі, де значення психологічного комфорту та естетики зростає, важливо вивчати, як просторова модель може зробити кращим якість життя користувачів.
Influence of spatial layout on aesthetic and functional aspects of interior design
Матійко, О. В. Вплив просторового макетування на естетичні та функціональні аспекти дизайну інтер’єру = Influence of spatial layout on aesthetic and functional aspects of interior design / О. В. Матійко, А. О. Куприяненко // Гуманіт. вісн. НУК. – Миколаїв : Іліон, 2024. – Вип. 17. – С. 5–6.
Keywords: макетування; дизайн інтер’єру; естетика; функціональність; планування; психологічний комфорт; архітектурні рішення; layout; interior design; aesthetics; functionality; psychological comfort; architectural solutions