Application of fuzzy logic for the classification of information flows in distributed control systems - Ushkarenko Oleksandr (My University, 2026)
У тезах розглянуто застосування нечіткої логіки для класифікації інформаційних потоків у розподілених системах керування реального часу. Такі системи, зокрема автоматизовані системи керування автономними електроенергетичними системами, потребують жорстких гарантій якості обслуговування за параметрами затримки, пропускної здатності та надійності передачі даних. Традиційні детерміновані методи розподілу ресурсів часто є недостатньо гнучкими в умовах пікових навантажень або аварійних ситуацій. Запропонований підхід базується на використанні нечіткої логіки для багатокритеріальної класифікації потоків з урахуванням їх інтенсивності та вимог до QoS. Метод включає етапи фазифікації, формування лінгвістичних змінних і правил, а також дефазифікацію для визначення пріоритетних класів обслуговування. Застосування підходу дозволяє підвищити ефективність використання мережевих ресурсів і зменшити перевантаження мережі.
Ushkarenko, O. Application of fuzzy logic for the classification of information flows in distributed control systems / O. Ushkarenko // Intern. Scientific Conf. "Modern science: theory, methodology, and interdisciplinary practice". – Riga : Baltija Publishin, 2026. – P. 20–24.
Keywords: Fuzzy logic; QoS; networks; congestion; latency