Створення умов для покращення успішності з математики учнів Нової української школи. - Сівцова Анастасія Володимирівна (Національний університет кораблебудування імені адмірала Макарова, 2025)
У дипломній роботі розглянуто проблему підвищення успішності учнів 5–6 класів у контексті реалізації принципів Нової української школи (НУШ) шляхом використання ігрових технологій у навчальному процесі. Здійснено аналіз психолого-педагогічної літератури з питань ігрової діяльності школярів, визначено роль гри як засобу мотивації та активізації пізнавальної діяльності. У роботі розкрито сутність понять «ігрові технології», подано класифікацію видів навчальних ігор, придатних для учнів середньої ланки; розкрито фактори, що впливають на успішність навчання, мотивацію учнів. У результаті педагогічного експерименту доведено ефективність використання ігрових технологій у підвищенні рівня навчальних досягнень, розвитку критичного мислення, комунікативних навичок і внутрішньої мотивації школярів. Результати дослідження можуть бути використані вчителями середньої школи, методистами, а також у системі підвищення кваліфікації педагогічних працівників.
Сівцова А.В. Створення умов для покращення успішності з математики учнів Нової української школи : магістерська робота ; спец. 014.04 Середня освіта (Математика) / А.В. Сівцова ; наук. кер. А.В. Овчаренко. – Миколаїв : НУК, 2025. – 74 с.
Keywords: НУШ; ігрові технології; успішність; мотивація; інноваційні методи навчання.