Античні філософські вчення на Півдні України (VI-III ст. до Р.Х.) - Патлайчук, О. В.; Ступак, О. П.; Худяєв, О. В.; Матвєєва, А. П.; Patlaichuk, O. V.; Stupak, О. P.; Khudyaev, O. V.; Matveeva, A. P. (My University, 2021)
Проаналізовано проблему взаємодії античної культури з культурою слов’янських народів. Розглянуто умови проникнення античних філософських вчень на територію Півдня України у VI-III ст. до Р.Х. Охарактеризовано внесок філософів виходців з Північного Причорномор’я до світової філософської думки та показано своєрідність їх філософських вчень.
Античні філософські вчення на Півдні України (VI-III ст. до Р.Х.) = Ancient philosophical teachings in the South of Ukraine (VI-III centuries are Nativity of Christ) / О. В. Патлайчук, О. П. Ступак, О. В. Худяєв, А. П. Матвєєва // Матеріали XI всеукр. наук.-практ. конф., приуроченої до 30-річчя Незалежності України "Миколаївщина і Північне Причорномор’я: історія та сучасність". – Миколаїв : НУК, 2021. – С. 173–179.
Keywords: Північне Причорномор’я; антична культура; філософська думка; протофілософія; Northern Black Sea Coast; ancient culture; philosophical thought; protophilosophy