Нелінійна регресійна модель для оцінювання розміру мобільних застосунків, що створюються для Android, та розробка програми для її реалізації - Гайдук, Ю. Р.; Haiduk, Y. R. (My University, 2021)
Обсяг роботи: 112 стор., 12 табл., 25 рис., 36 використаних джерел, 5 додатків. Актуальність теми роботи: необхідність дослідити можливість та методи побудови такої математичної моделі, яка дасть змогу швидко та достовірно оцінювати розмір мобільних застосунків, що створюються для Android. Мета та завдання дослідження: підвищення достовірності оцінювання розміру мобільних застосунків, що створюються для Android. Об’єкт дослідження: процес оцінювання розміру мобільних застосунків, що створюються для Android. Предмет дослідження: однофакторна нелінійна регресійна модель для оцінювання розміру мобільних застосунків, що створюються для Android. Методи дослідження: методи теорії ймовірностей та математичної статистики, математичного моделювання, регресійного аналізу, об`єктно-орієнтованого програмування. Наукова новизна одержаних результатів: отримала подальший розвиток однофакторна нелінійна регресійна модель для оцінювання розміру мобільних застосунків, що створюються для Android, на основі нормалізації за допомогою десяткового логарифму, яка дозволила підвищити достовірність оцінювання розміру мобільних застосунків, що створюються для Android, в порівнянні з існуючою моделлю. Практичне значення одержаних результатів: розробка програми для оцінювання розміру мобільних застосунків, що створюються для Android, на основі побудованої нелінійної регресійної моделі. Апробація результатів досліджень: основні положення і результати досліджень, викладені у кваліфікаційній роботі, пройшли апробацію на XIII міжнародній науково-практичній конференції "Free and Open Source Software" (м. Харків, 16 – 18 листопада 2021 р.). Публікації: Основні результати кваліфікаційної роботи викладено в 1 науковій праці – тезах конференції.
Гайдук, Ю. Р. Нелінійна регресійна модель для оцінювання розміру мобільних застосунків, що створюються для Android, та розробка програми для її реалізації = A nonlinear regression model for size estimation of mobile applications created for Android and developing the software for its implementation : магістерська робота ; спец. 121 "Інженерія програмного забезпечення" / Ю. Р. Гайдук ; наук. кер. Л. М. Макарова. – Миколаїв : НУК, 2021. – 113 с.
Keywords: розмір програмного забезпечення; мобільні застосунки; Android; нелінійна регресійна модель; однофакторна регресія; нормалізуюче перетворення на основі десяткового логарифму; 121 "Інженерія програмного забезпечення"; software size; mobile applications; Android; nonlinear regression model; univariate regression; normalizing transformation based on the decimal logarithm